Auto’s raken van de A6 tijdens hagelbui

Bant – Twee auto’s zijn zaterdag 11 april van de A6 geraakt door gladheid. Dit gebeurde ter hoogte van de op- en afritten bij Bant.

Een flinke hagelbui trok even voor 12:00 uur over de polder en maakte de snelweg bij Bant ineens spiegelglad. Twee auto’s gleden op bijna dezelfde plek van de weg, ter hoogte van het viaduct Oosterringweg.

Eén van de auto’s sloeg over de kop en eindigde op z’n kant in de middenberm. De twee inzittenden, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn per ambulances naar een ziekenhuis gebracht. De andere auto gleed aan de andere kant van de weg de berm in. De inzittenden van die auto bleven ongedeerd.

Een berger heeft de gekantelde auto afgesleept. De andere auto kon zijn weg vervolgen na uit de berm te zijn getrokken.

De snelweg richting Emmeloord was tijdelijk afgesloten. Dit zorgde voor een kilometerslange file vanaf Lemmer. Het verkeer werd via de af- en oprit van Bant omgeleid. De A6 kon na een uur weer worden vrijgegeven, waarna de file langzaam verdween.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer