Automobilist verongelukt op A6

Rutten – Op de A6 tussen Lemmer en Bant is maandagavond 22 oktober de bestuurder van een auto omgekomen bij een zware aanrijding.

Het ongeluk gebeurde rond 19:00 uur op de rijbaan bij Rutten in de richting van Emmeloord. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee personenauto’s fors met elkaar in botsing. Hierdoor vloog één van de voertuigen in brand. De andere auto kwam in de middenberm tot stilstand. Er waren verder geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken.

De bestuurder van de auto in de middenberm werd door de toegesnelde hulpverleners gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten. De 56-jarige man overleed ter plekke. Uit onderzoek bleek dat de andere automobilist vermoedelijk onder invloed was van alcohol. De 54-jarige man uit Lemmer werd aangehouden, waarna hij gewond naar een ziekenhuis werd gebracht. Ook personeel van een traumahelikopter, die landde op de snelweg, bood medische assistentie.

Door het ongeluk is de A6 tussen Lemmer en Bant de hele avond afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid door Rijkswaterstaat. De politie deed uitgebreid onderzoek naar de precieze toedracht van de ernstige aanrijding.

De politie vraagt mensen die het ongeval hebben zien gebeuren contact op te nemen via 0900-8844. Ook zoekt men getuigen die de betrokken auto’s, de zwarte Opel Astra Hatchback en de grijze Volvo V70, hebben zien rijden vóór de aanrijding en hier iets over kunnen vertellen. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer