Acht jaar voor poging doodslag Tessa

Lelystad/Emmeloord – De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 35-jarige verdachte uit Urk tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag op de 18-jarige Tessa op camping Het Bosbad in Emmeloord.

Voor de gewelddadige dood van het meisje vindt de rechtbank bewezen -onder meer op grond van DNA-bewijs- dat de verdachte haar met een steen meermalen op het hoofd heeft geslagen. De rechtbank acht echter onvoldoende bewijs aanwezig voor het stichten van brand door verdachte in het chalet waar het slachtoffer toen verbleef. De verdachte wordt vrijgesproken van brandstichting. Omdat sectie heeft uitgewezen dat de dood van het slachtoffer is veroorzaakt door de brand, spreekt de rechtbank hem ook vrij van moord of doodslag.

Tessa werd vorig jaar oktober dood aangetroffen in een uitgebrand vakantiehuisje. De rechtbank houdt rekening met de gruwelijke en zeer gewelddadige manier waarop de verdachte toen te werk is gegaan en vindt ook strafverzwarend dat verdachte de nabestaanden geen duidelijkheid heeft gegeven over de reden waarom hij dit misdrijf heeft gepleegd.

Eerder eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van 18 jaar. De Urker heeft van de rechtbank 8 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Het OM bekijkt nog of het in hoger beroep gaat.
Een reactie op “Acht jaar voor poging doodslag Tessa”

Opnieuw 18 jaar geëist voor chaletmoord – Regio25.nl zei:

[…] rechtbank veroordeelde de man eerder voor acht jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting. De officier van justitie had achttien jaar gevangenis […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer