Aanslag op woning onschuldig gezin

Urk – De politie is nog altijd opzoek naar de dader(s) van een zware vuurwerkexplosie in een woning aan de Golfoploop op Urk.

Het tv-programma Opsporing verzocht besteedde dinsdagavond 26 november aandacht aan deze zaak.

Een gezin lag nietsvermoedend te slapen toen zij in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november 2019 in een levensgevaarlijke situatie terecht kwamen. Onbekenden lieten een zwaar explosief ontploffen bij de voordeur van hun woning. Wonderwel bleven de vader, moeder en kinderen ongedeerd, maar de schade aan hun huis is immens. Waarschijnlijk zijn ze slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

Toyota Avensis
Van de auto van de vermoedelijke dader(s) zijn er bewakingsbeelden. Te zien is hoe een grijze stationwagen, vermoedelijk een Toyota Avensis, die nacht een route door Urk aflegt. Gezien de locaties die de auto aandoet en de tijdstippen waarop, acht de politie het waarschijnlijk dat dit de auto met de dader(s) betreft.

Mogelijke aanleiding
De politie houdt rekening met een verband tussen de aanslag op het huis aan de Golfoploop en een incident de avond ervoor. Op zaterdag 2 november moest op de Oslolaan, nabij de kruising met de Burgemeester van Suchtelenlaan, rond 18.00 uur een Urks echtpaar plotseling stoppen voor een donkerkleurige Volkswagen Golf.

De bestuurder zette die Golf onverwacht stil, zwaaide een portier open en stapte uit. Het viel het echtpaar op dat achterin de Golf een aantal dozen stonden die zij herkenden als dozen waarin zwaar vuurwerk zou kunnen zitten. Illegaal vuurwerk leeft enorm op Urk, doordat er al geruime tijd veel overlast mee wordt veroorzaakt. Volgens de politie zorgt dat voor veel emotie en strijd in het dorp.

De bestuurder van de Golf beschrijft het echtpaar als volgt:

  • Lichte huidskleur
  • circa 1.90 meter en fors gebouwd
  • droeg spijkerbroek en klompen
  • leeftijd vermoedelijk begin 30
  • had in elk geval die dag een baard

Wraak bij verkeerde?
Het echtpaar heeft bij de politie melding gemaakt van hun vermoeden en heeft er ook met anderen over gesproken. Daarop kregen ze van andere Urkers behalve bijval ook ronduit hatelijke reacties.

Een mogelijk scenario is dat de ontploffing aan de Golfoploop een wraakactie was tegen dat echtpaar, maar dat de dader of daders zich in het huis hebben vergist.

Help de politie, als u weet:

  • Wie het explosief hebben gemaakt en/of dat in het huis aan de Golfoploop tot onploffing hebben gebracht
  • Wie in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november in de grijze stationwagen door Urk reed of reden. Het gaat vermoedelijk om een Toyota Avensis
  • Wie de bestuurder van de donkere Volkswagen golf kan zijn die op zaterdag 2 november rond 18.00 uur op de Oslolaan was.

Heeft u iets gezien van de aanslag of mogelijk van de dader(s) ervan, in de omgeving van de Golfoploop in het oosten van Urk? Neem contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen: 079 – 3458999

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer