Aanhoudingen en controles door politie

Urk – De politie en gemeente op Urk waren vrijdag 15 maart extra waakzaam. Er zou sprake zijn geweest van dreigingen voor nieuwe ‘rellen’.

Via sociale media werden berichten geplaatst door mensen uit het hele land die verhaal wilden komen halen na de ongeregeldheden afgelopen week. Men noemde het ook wel de ‘Slag om Urk’ of de ‘Invasie van Urk’.

Vele agenten controleerden voor de vierde avond op rij al het verkeer wat het dorp in wilde. Bij verdachte omstandigheden greep de politie direct in. Zo’n 35 voertuigen met personen erin werden teruggestuurd, men had geen geldige reden om Urk in te gaan. Agenten hielden twee mannen aan op de afrit van de A6 naar Urk. Ook werden twee 16-jarige jongens aangehouden in het dorp zelf. Allen waren in het bezit van een slagwapen. Deze zijn in beslag genomen en de verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht. Er waren geruchten over geloste schoten bij een aanhouding in het Wilhelminapark, maar volgens de politie is dat niet gebeurd. Verder bleef het relatief rustig in het dorp.

Later op de avond werden er via social media ook berichten geplaatst dat de groepen jongeren zich hadden verplaatst naar Emmeloord. Op een filmpje is te zien hoe schreeuwende jongens langs de Espelerlaan bij FlevoBoys staan en voor overlast zorgen. De politie kon dit verhaal nog niet bevestigen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer