A6 dicht door gekantelde tankwagen

Bant – Op de A6 tussen Emmeloord en Lemmer, net voor de afslag naar Bant, heeft woensdagochtend 26 juni een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Een tankwagen raakte even voor 10:00 uur van de snelweg, waarna het voertuig gekanteld in de sloot en deels in een akker met uien belandde. Vanwege de ernst van het ongeval kwam ook een traumahelikopter naar de A6 toe.

De chauffeur werd door de brandweer uit de cabine gehaald maar alle hulp kwam voor hem te laat. De man overleed ter plekke. Volgens de politie werd hij tijdens het rijden vermoedelijk onwel, waardoor de tankwagen van de weg raakte.

In opperste staat van paraatheid

Er werd groot materieel ingeschakeld om de truck te kunnen bergen. Allereerst moest de gevaarlijke inhoud van de tank worden overgepompt. Een speciale truck uit Zuid-Holland kwam rond 18:00 uur onder politiebegeleiding aan.

De tankwagen vervoerde acrylzuur. Dat is een bijtende en brandbare stof. Volgens de brandweer had de tank een minuscuul lek, zo kwam er nu en dan een druppel uit. Desondanks was er extra voorzichtigheid en veiligheid geboden.

Het overpompen startte maar kostte enige tijd. De brandweer stond continu paraat met water- en schuimkanonnen. De gevaren zouden niet zijn te overzien als het acrylzuur zou ontbranden of vrij zou komen. Nadat het overpompen was geslaagd, kon de berging van de truck zelf starten.

Vanwege de veiligheid, berging en het onderzoek naar de toedracht van het éénzijdige ongeluk was de A6 urenlang in beide richtingen afgesloten. Tot na middernacht is men bezig geweest met bergen. Hierna werden alle omleidingen voor het verkeer weer ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer